duminică, 31 iulie 2011

iLeadership

dupa iPhone, iPad, iMac, etc iata ca avem in sfarsit si o carte: iLeadesrhip - despre Steve Jobs, venita sa completeze parca promovarea Apple.

una peste alta cartea este o calatorie interesanta nu numai in interiorul companiei, dar si o interesanta poveste despre cum poti sa iti pierzi afacerea desi ai pus bazele ei chiar de la inceput. iar apoi sa ai taria sa o iei din nou de la inceput, sa o recastigi, si sa o urci pe culmile gloriei chiar... daca imi permiteti o interbare tampitica: oare cati dintre miliardarii nostri ar putea sa o ia de la zero, in conditiile pietii zilelor noastre si sa reuseasca? tentative sunt cu siguranta, dar bineinteles nereusitele nu sunt promovate.
de vazut pe acest subiect, documentarul:'kapitalism, reteta noastra secreta'.

dar nu numai asta face cartea interesanta, cat mai ales principiile lui Steve despre cum conduci o organizatie, cum inovezi, si cum revolutionezi. ce face diferenta dintre antreprenorii de succes si cei care dau gres? perseverenta, este raspunsul! nu te da batut! trebuie sa fii posedat, de o idee, o nedreptate, o problema. steve jobs a fost obsedat de un design impecabil al produsului, de detalii care fac diferenta, de simplitate. asa a creat iPhone-ul. cand a decretat ca telefonul trebuie sa aibe un singur buton, inginerii lui au zis ca e nebun, asa ceva nu se putea, nu exista. insa telefonul a fost facut pana la urma si a avut un real succes.

sa asigurat ca in organizatie domneste o cultura bazata pe spiritul de echipa, unde exista curajul de a fi diferit, nonconformist, gata de a incalca normele pentru a aduce un plus companiei tale. dictonul pentru mobilizare: de ce sa intri in marina, cand poti deveni pirat?

si un lucru foarte important, mai ales pentru noi romanii: niciodata nu ceda de la ceea ce ai cerut, si nu considera: lasa ca merge si asa. cred ca asta este esentialul retetei succesului.

speram si noi ca si autorul cartii in incheiere, ca produsele viitoare ne vor oferi nu numai acces la informatii dar ne vor ajuta si sa detectam date despre temeperatura, tensiune, aanaliza sangelui, calitatea aerului, a apei...de ce nu si a alimentelor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu