marți, 27 februarie 2018

Freedom is a hell of a quest


Poate multi dintre noi nu reusim sa intelegem cum cineva isi poate pierde vremea vizionand emisiuni, sau show- uri neinteligibile, unde omul nu e om, unde vulgarul sau trivialul face spectacol, unde grotescul e aplaudat, unde numai daca ai ajuns din greseala cu telecomanda te sugruma mitocania, maneaua si non-valoarea.

Sa nu intelegi este neputiinta, este limita mintii, doar pana acolo poti ajunge cu mintea. Dar sa scuipi impotriva celor pe care nu ii intelegi, sa injuri, sa murdaresti si sa arunci cu invective impotriva a ceva ce mintea ta nu poate sa reuseasca sa inteleaga, atunci cand mintea ta nu stie sa gandeasca, este insuportabil de mizerabil. Este neputiinta celui care se taraie in mocirla, in mocirla morala a mediocritatii, a vulgului, a celui care nu se poate detasa de tot ce este infiorator si grotesc.

Sa nu respecti ceee ce tu nu poti intelege, ceea ce este diferit, ceea ce este altfel, sa nu respecti omul indiferent de rasa, religie, nationalitate, sex sau orientare sexuala, Sa ai prejudecati si sa fii ingust la minte, sa fii un limitat sau un frustrat si atunci meriti sa fii compatimit si pardon – nici macar indemnat la a-ti baga toate cele 3 antene in tot atatea orificii pe care le ai – oral, bucal si vaginal - tu, socialistule, antenistule sau securistule.

Stim, iti este greu sa traiesti, iti este greu sa te suporti, colcai pe mormane de mizerie, existi pentru ca exista slabiciunea umana, ti-ai facut loc pentru ca exista frustrarea si excrementele cultivate de cei care iti platesc leafa, asa ca, taraste-te in continuare fara demnitate si...Don't be afraid. Freedom is a hell of a quest!
                                                 - Inspirat dupa un caz real din Romania -


duminică, 18 februarie 2018

sâmbătă, 27 ianuarie 2018

Nelyubov

Atentie: Nelyubov / Loveless este un film recomandat tuturor parintilor!

 
Pentru ca este un film despre superficialitate si cum poate ea afecta viata copiilor nostri.

Asa cum zice chiar afisul filmului, este despre:
O casnicie distrusa
Un copil disparut
O tara in criza
...par teme cunsocute, nu?

Atunci cand selfie-ul sau mersul la coafor devin prioritati in rutina zilnica a unui parinte, sufletul unui copil se poate pierde si nimic nu il poate aduce inapoi.

Lipsa dragostei, a comunicarii, a apropierii, in familie dar nu numai (cred ca tema poate fi extinsa si fata de cel de langa tine, fie ca e propriul tau copil, prieten, vecin sau frate) in dauna tehnologiei sau a propriului ego narcisist poate produce pagube ... sufletesti! In imediata ta vecinatate sau poate chiar in propria curte.

Nimic nu poate fi mai important pentru un parinte decat timpul petrecut cu propriul copil, nici banii castigati la nu stiu cate mile departare,  nici o vacanta departe de toate grijile si sarcinile parintesti nici o alta forma de satisfactie materiala - trecatoare sau nu.

Asta e si crezul meu personal si cu riscul de a fi catalogat habotnic, rigid sau obsedat mi-l asum.

Nu ezitati, priviti si incercati sa intelegeti "Loveless" pentru ca altfel FARA IUBIRE suntem pierduti!

duminică, 7 ianuarie 2018

Cum sa nu reuseasca fostii nomenclaturisti in capitalism



Nu aveau parghii, nu aveau relatii, nu aveau know-how, nu aveau acces la informatii, le lipsea ceva, cum sa nu o faca, cine putea sa o faca mai bine daca nu ei?
Nostalgia comunismului nu a avut niciodata un gust mai dulce-amarui decat acum, cand lupta intre ratinguri se da intre televiziunile ce slujesc marii corupti si mostenitorii fostei securitati. Manipularile si campaniile de dezinformare sunt in continuare la loc de cinste si fac obiectul lor principal de activitate.

Celor care il regreta pe Ceausescu, trebuie sa le reamintim cateva lucruri.
- Tot ce se facea in Romania, si nu numai aici, ci in toata Europa de Est erau produse cu tehnologie furata prin agenti DIE. In acceptiunea lui Brejnev, din punctul asta de vedere, am fost pe podium, dupa Germania de Est si am impartit locul 2 cu Polonia.
- Intr-adevar, in dictatura erau fabrici, dar ele produceau pentu o piata inchisa, adica nu exista cerere, desfacere. Tractorul ori alte fabrici dupa care nostalgicii plang ca au fost inlocuite cu mall-uri, existau artificial, doar pentru piata interna sau cativa dictatori din Africa. Asa ca, acestor nostalgici nu poti decat sa le spui: singurul drum este inainte, nu exista alt cale, nu exista comunism cu fata umana, doar diversiuni si dezinformari puse in opera de structurile securiste.
- Acum Perestroika lui Gorbaciov prin exponatul Ion Ilici Iliescu & Co in Romania slujeste in continuare in Europa de Est, strutzo-ideea de comunism-cu-fata-umana sau capitalism-de-cumetrie prin anihilarea pozitiilor cheie de influenta de catre agentii fostelor securitati. Falsa boare de democratie prin deschiderea granitelor si eliminarea cenzurii dar pastrarea in continuare a metodelor de control si manipulare prin media cu ajutorul metodelor moderne ne arata un lucru: comunismul s-a adaptat perfect la democratie sau mai bine zis comunistii s-au adaptat perfect dupa caderea dictaturii la liberalism si piata libera.
- Cea mai de pret realizare a lui Ceausecu? Ar putea fi de exemplu cea mai densa retea de agenti din lume raportata la numarul de locuitori ? Stiati ca la fiecare 5 romani unul era agent de securitate? Mai mult nu doar in Romania, agentii acoperiti exista chiar si printre randurile emigrantilor.  Ce sa se fi intamplat cu toata aceasta retea de spioni? Oare a disparut? Agenti DIE, membrii PCR, intreg aparatul de stat, toti pentru unul, unul pentru toti, acum ne dau lectii, lanseaza carti, unii de prin puscarii sau de pe blog, de pe Facebook, direct sau prin intermediul marionetelor platite, al angajatilor, al copiilor sau ginerilor acestora, caracatita e intinsa peste tot, in toate domeniile, institutii de stat sau companii private, la toate nivelurile.

Cum reusesc ei sa se mentina la putere? Exact asa cum s-a mentinut si comunismul. Cel care se opunea sistemului era victima unei dezinformari, a unei manipulari, un zvon fals, o scena de amantlac, prin crima, teroare sau orice altceva, era creat pentru a castiga! Acum?  Prin dezinformare asupra celor creduli sau cu ajutorul celor care nu participa la vot si cred ca toti sunt la fel!

luni, 1 ianuarie 2018

In 2018

Jur, sa fiu mai rabdator, sa imi fac mai mult timp pentru lucrurile care conteaza, sa citesc mai mult, sa petrec mai mult timp cu parintii, cu familia, cu prietenii, sa cuget mai mult inainte, sa intorc si celalalt obraz, sa alerg/sa fac mai multa miscare, sa meditez, sa imi ascult mai mult inima, sa fiu mai multumit si mai sincer cu mine insumi....
 
Hmm. Hai sa avem toti un an asa cum il dorim.
 
La Multi Ani!